[O1] Jak zdjąć rączkę od przednich drzwi pasażera ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzegorz1973
    Classic
    • 2007
    • 16

rafiii, A nie było czasem silnego wiatru, kiedy to się działo? Ja miałem kiedyś taką sytuację na A4, jednak podczas normalnych warunków pogodowych nie powinno to wystąpić.
  • milun28
    Drive
    • 2006
    • 47

Witam

W weekend zabrałem się za wygłuszanie drzwi i .... utknąłem na zdjęciu rączki z drzwi pasażera. Przeszukałem forum i nie znalazłem albo nieudolnie szukałem ops:
    Czy może ktoś poradzić jak to zrobić aby nic nie popsuć ? Starałem sie to podważać z obu stron śrubokrętem, ale niestety plastyk zaczął sie giąć a rączka nie chciała drgnąć

Będę wdzięczny za krótką i fachową poradę, ewentualnie linka do postu jeśli zostało to już opisane na forum abym mógł dokończyć dzieło tłumienia drzwi.

Pozdrawiam
    Mirek
    Załączone pliki

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1086
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Taka rączka składa się z dwóch części włożonych jedna w drugą. Górną część zdejmuje się po podważeniu np. śrubokrętem, najlepiej tam, gdzie szerzej. Po jej zdjęciu jest dostęp do śrub.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Bylo, bylo

Trzeba wlozyc srubokrec od spodu i zaczac odciagac do siebie. Tylko trzeba wsadzic go miedzy dwa plastiki, a nie miedzy plastik i tapicerke
        Spritmonitor.de

Komentarz

• milun28
          Drive
          • 2006
          • 47

Dzięki za szybką odpowiedź, po południo biorę sie do roboty :wink:

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeżeli moge poradzić to wkładaj go od dołu, najlepiej w takim miejscu aby nie bylo widoczne miejsce po jego wlozeniu ( czasem moze zostac slad dlatego lepiej sciagac od dolu )
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...